מה הקשר בין בובות, שימפנזים, אחריות חברתית, קידום נשים ואיכות הסביבה?
בסמיכות ליום השימפנזה, משיקה החברה בובת ברבי חדשה בדמותה של ג’יין גודול, פרימטולוגית ואנתרופולוגית בריטית, שגרירת שלום של האו”ם ופעילת איכות סביבה הידועה בעיקר בזכות מחקריה בנוגע להיבטים שונים של חיי ודפוסי החברה של שימפנזים מאז שנות ה- 60.
יום השימפנזה הבינלאומי חל ב 14 ליולי ומציין את את היום בו נכנסה גודול לפני 62 שנה, למקום שנקרא היום הפארק הלאומי גומבה סטרים בטנזניה והחלה את מחקרה פורץ הדרך.


הבובה החדשה, האחרונה עד כה בסדרת INSPIRING WOMEN SERIES העושה מחווה לנשים אמיתיות מתחומי עשיה שונים כגון מדע, אמנות, ספורט ופעילות חברתית מתוך תפיסת החברה כי הבובות האהובות מהוות עבור הילדות והילדים המשחקים בהן מודל לחיקוי ולהשראה.
מחקרה פורץ הדרך של גודול בנוגע לשימפנזים אופיין בעובדה כי גודול לא הסתפקה במחקר תיאורטי אלא יצאה אל הטבע באופן מעשי וחיה לצד החיות כדי ללמוד מהן וליצור איתן קשר ישיר, דבר שלא היה מקובל בזמנו ואיפשר לה לחקור את עולמם הרגשי והחברתי של השימפנזים.
בין תרומותיה הרבות לחקר הפרימטים בולטת תגליתה כי השימפנזים משתמשים בכלים למטרות שונות.
השימפנז הראשון אותו תיעדה גודול משתמש במקל נקרא דייויד גרייבירד, ודמותו המיניאטורית מגיעה עם בובת הברבי החדשה.


מיניאטורת השימפנז דיוויד גרייבירד
גודול מכהנת כנשיאת עמותת זכויות בעלי החיים “Advocates for Animals” ובשנת 1977 ייסדה את ‘מכון ג’יין גודול’, כיום גוף בינלאומי העוסק בשמירה על הטבע.היותה של גודול פעילה סביבתית מחברת בין שני נושאים המעסיקים בשנים האחרונות את מותג הבובות תחת מטריית הקיימות- שוויון הזדמנויות לנשים ואיכות הסביבה. ובהתאמה, עשויה הבובה מכ 75 אחוז חומר ממוחזר- מהלך בו החלה החברה לפני כשנה בסדרת בובות מצומצמת.

בשבוע שעבר התארחה גודול כדוברת המרכזית בוועידה השנתית למדע וסביבה בישראל ואמרה בין השאר:
“מוזר שהיצור התבוני ביותר שהתהלך בעולמנו אי-פעם הורס את ביתו היחיד, נראה שיש נתק בין המוח החכם לבין הלב האנושי, האהבה והחמלה. רק כשהשניים עובדים בהרמוניה אנחנו יכולים להגשים את הפוטנציאל האנושי שלנו במלואו”
